Organizarea de manifestări științifice și de popularizarea științei

În primele 2 etape ale proiectului au fost organizate, în conformitate cu planul de realizare, 4 manifestări științifice, (2 în etapa I şi 2 în etapa II), după cum urmează:

1. (I.1). Perspective asupra științei, cercetării și inovației tehnologice în industria alimentară din România – 19 martie 2022 Peste 100 de participanți, provenind de la instituţii din România şi Republica Moldova. În cadrul lucrărilor, au fost prezentate direcțiile de cercetare ale proiectului precum şi studii din aria ingineriei alimentare realizate de membri din echipa proiectului.

2. (I.2). Verigile lipsă dintre domeniile de specializare inteligente ale României și educația STEM. Studiu de caz: Bioeconomia – 29 aprilie 2022. Masa rotundă a fost organizată cu scopul familiarizării celor 150 de participanţi cu cele 4 domenii de specializare inteligentă ale României şi corelarea educaţiei STEM din România cu aceste domenii. Abordarea propusă este de tip elice cvadruplă oferind perspective multiple asupra unuia dintre domenii (bioeconomie) din partea industriei de profil, administraţiei publice, mediului universitar şi a societăţii civile. Exemple de bună practică şi dezbaterile au urmărit de asemenea și identificarea verigilor lipsă dintre domeniile de specializare inteligentă ale României şi educaţia STEM şi soluţii pentru conectarea acestora.

3. (II.1) The VIth International Fair of Innovation and Creative Education for Youth (ICE-USV) – a VI-a ediţie a Salonului internaţional de inovare şi educaţie creativă pentru tineret, 10-12 Iulie 2022. La această manifestare au participat peste 200 de persoane (cadre didactice, cercetători, studenți, reprezentanți din industrie) provenind de la 16 instituţii din 6 ţări (Romania, Rapublica Moldova, Turcia, Palestina, Indonezia, Croația). Formatul a fost unul hibrid, un număr de 20 invenţii fiind expuse fizic iar un număr de 77 de invenţii fiind expuse on-line. În cadrul manifestării s-au desfăşurat şi sase prezentări şi workshop-uri ce au avut ca subiect educatia creativa, cercetarea, inovarea şi inventica în ştiinţă şi tehnologie pentru formarea tinerilor cercetători şi diseminarea rezultatelor de cercetare.

4. (II.2) Workshop Ziua Alimentației – 18 octombrie 2022 La această manifestare au participat mai mult de 200 de persoane (cadre didactice, cercetători, studenți, reprezentanți ai companiilor de profil) şi au fost prezentate direcțiile de cercetare ale proiectului precum şi rezultate obţinute de membri din echipa proiectului în aria ingineriei alimentare.

Hartă Campus USV!

harta campus ×
  1. Locatie
  2. Locatie
  3. Locatie
  4. Locatie
  5. Locatie
  6. Locatie
  7. Locatie
  8. Locatie
  9. Locatie
  1. Locatie
  2. Locatie
  3. Locatie
  4. Locatie
  5. Locatie
  6. Locatie
  7. Locatie
  8. Locatie
  9. Locatie